ČIUŽINIAI

Puikiu pasirinkimu gali būti viskoelastiniai čiužiniai, tie kurie sudaryti iš tvirtesnio poliuretaninio ar pocket spyruoklių pagrindo. Dėka viskoelastinio paviršinio sluoksnio čiužinys lengvai prisitaiko prie individualių žmogaus kūno formų. Dėl unikalių viskoelastinio sluoksnio savybių miego pagrindas padeda išlaikyti taisyklingą stuburo padėtį ir leidžia mėgautis ramiu poilsiu. Todėl dažniausiai šie čiužiniai rekomenduojami netgi ir kenčiantiems nugaros skausmus ar turintiems stuburo problemų. Taip pat jaučiantiems nuolatinį šaltį, kadangi viskoelastinis paviršius labiau apgaubia kūną, labiau juntama šiluma. Kūnas į viskoelastinį čiužinio paviršių įdumba nevienodai- pečiai ir dubuo yra atsikišę, jie ir įdumba daugiau, dėka to liemens sritis esanti aukščiau pasiekia čiužinio paviršių ir atsiremia ant jo, todėl nekaba ore ir nevargsta. Miego metu išlaikoma tiesi stuburo padėtis nes tinkamas kitų zonų įdubimas į čiužinį (pečių, dubens) užtikrina kokybišką poilsį.

Svarstant, kokį čiužinį rinktis kai skauda nugarą, reikia atsižvelgti į asmeninius miego įpročius, kūno sudėjimą ir sveikatos būklę. Viskas priklauso nuo individualių aspektų. Patogus čiužinys – geras miegas, o geras miegas – gera savijauta ir puiki nuotaika.

Čiužinio elastingumas ir tvirtumas yra kokybiško miego pagrindas. Atsižvelgiant į tai, dauguma ekspertų rekomenduoja rinktis elastingesnius, vidutinio kietumo čiužinius, ne taip svarbu ar jo pagrindas bus pocket spyruoklių ar poliuretano. Pagrindinis poriuretano ir spyruoklinio čiužinių pagrindų skirtumas- spyruokliniai geriau vėdinasi nes tokio čiužinio branduolys neužpildytas nors ir porėtu tačiau vistiek tankiu poliuretano sluoksniu todėl yra žymiai pralaidesnis orui.

Kietas čiužinys ne visuomet yra geriausias pasirinkimas, jis gali būti pernelyg tvirtas ir neleisti kūnui atsipalaiduoti. Dažniausiai kietas čiužinys rekomenduojamas didesnio svorio žmonėms ir tiems, kurie įpratę miegoti ant nugaros. Renkantis čiužinį visuomet svarbiausia įvertinti individualius poreikius.

Tam, kad naujasis čiužinys būtų kuo ilgaamžiškesnis, svarbu pasirūpinti ir tinkamu pagrindu. Jis turėtų užtikrinti gerą oro cirkuliaciją ir užkirsti kelią drėgmės, nešvarumų kaupimuisi. Bene geriausias miegamojo lovos pagrindo pasirinkimas- tai miegamosios lovos su medinėmis grotelėmis, būtent taip lovas ir gamina „Juodasis alksnis“.

Čiužinius rekomenduojama reguliariai apsukti, t. y. pakeisti galvos ir kojų puses vietomis. Taip jie mažiau išsiguli ir vienodžiau dėvisi.

Mūsų gaminiams naudojamos tokios medžiagos ir dalys kaip aukšto tankio poliuretanas, viskoelastinės medžiagos, taip pat kišeninės „Pocket“ spyruoklės, putlūs audiniai. Išvardintos čiužiniams naudojamos medžiagos yra tvirtos, elastingos ir užtikrinančios maksimalų miegojimo komfortą.

Tikimės jog Juodajame alksnyje greitai surasite sau tinkamiausią poliuretaninį ar spyruoklinį čiužinį bei miegamojo lovą už prieinamą kainą, ir tai užtikrins kokybišką Jūsų poilsį.