Oda priskiriama prie prabangių ir praktiškų medžiagų. Natūralią odą malonu liesti – ji šilta, minkšta ir tvirta.
Odos struktūra
Odos struktūra priklauso nuo gyvūno genetikos, jo gyvenimo sąlygų ir mitybos. Kiekvieno gyvūno oda turi unikalią tekstūrą ir skirtingas natūralias savybes, pavyzdžiui, randėjimą. Natūralūs gyvūno augimo požymiai yra ne trūkumai, o jo odos, kaip natūralaus produkto, įrodymai. Raukšlės, sužeidimų randai, vabzdžių įgėlimai, pigmentinės dėmės (tamsesnės vietos) ir venų struktūros yra natūralios gyvūno odos tikrumo argumentas. Siekiant atskleisti visą natūralios odos grožį, ji apdorojama pagal natūralias odos savybes.
Skirtingos odos tekstūros
Gaminant baldus, dažniausiai naudojama jaučio oda. Vienam baldų komplektui pagaminti reikalingos maždaug šešių gyvulių rinktinės odos. Kiekviena vieno gyvūno kūno dalis turi skirtingą odos tekstūrą, pavyzdžiui, raukšles ant kaklo ir šonų, tad, savaime suprantama, vieno baldų komplekto odos tekstūra nebus vienoda. Taigi klientai dėl to neturėtų reikšti didelių pretenzijų, nes būtent dėl šios įvairovės, išskirtinių žymių odos apmušalai yra unikalūs, o skirtingos detalės suteikia odai išskirtinę, originalią išvaizdą.
Odos randėjimas
Gyvulių odos sužalojimai, tarkime, įpjovimai, atsiradę gyvulius laikant aptvaruose arba ganyklose, gali surandėti kaip ir žmogaus oda. Minėtieji randai neturi jokios neigiamos įtakos odos kokybei, priešingai – šios žymės odos paviršiui suteikia originalią išvaizdą.
Kitos savybės
Gerai išgydytos išdeginimo, įkandimų ir sužalojimų žymės, atsiradusios nuo ūkyje naudojamų įrankių, odos tekstūrą taip pat daro įdomią, išskirtinę.
Naudojame aukščiausiosios kokybės (kategorijos A1000, A2000, A3000) itališką odą, įvertintą ISO 9002 kokybės sertifikatu. Tokios odos privalumai – tamprumas ir neblunkanti spalva.
Kad Jūsų odiniai baldai ilgai atrodytų lyg nauji, odą reikia prižiūrėti. Ar žinote kaip?
Oda/pak. (pakaitalas)
Oda/pak. – naudojama oda sėdimoje, atlošo, porankių viršutinėje dalyje o odos pakaitalas šonuose ir nugarinėje dalyje – produkto kainai sumažinti.